Koeman: "De Ligt wordt de beste centrumverdediger ter wereld"

16 januari 2019, 10:19

Als bondscoach van het Nederlands elftal maakt Ronald Koeman verdediger Matthijs de Ligt van dichtbij mee en de keuzeheer is lovend over zijn pas negentienjarige basiskracht. Volgens de keuzeheer gaat de aanvoerder van Ajax doorgroeien naar de status van beste centrumverdediger ter wereld.

Dat zegt de bondscoach van Oranje in gesprek met Catalunya Radio. "Matthijs is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en is nu al aanvoerder. Omdat hij bij Ajax is opgegroeid, is hij technisch en tactisch goed onderlegd. Ik verwacht dat hij over twee jaar de beste centrumverdediger van de wereld is", aldus Koeman over De Ligt die onlangs de Golden Boy Award won.

Tegenover het Spaanse medium gaat Koeman ook in op een ander groot talent: Frenkie de Jong. "Beide spelers zijn speciaal om verschillende redenen. De Ligt is jonger en speelt op een cruciale positie. Frenkie is 21 jaar en kan op meerdere posities uit de voeten. Hij kan en moet nog veel beter worden als het gaat om het aanvallende gedeelte. Dat zit hem in een goede laatste pass, het geven van assists en het schieten van afstand."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen