Branderhorst wordt de vijfde (!) keeper die in NEC-basis begint

1 februari 2019 – Mattijs Branderhorst wordt vrijdagavond de vijfde keeper (!) die in het doel start bij NEC dit seizoen. Nadat Gino Coutinho zijn contract liet verscheuren en Norbert Alblas geblesseerd raakte, wisselden Marco van Duin en Oliver Zelenika elkaar af onder de lat, maar veel indruk maakten ze niet. Dat wil de Willem II-huurling wél doen en zo de weg omhoog inzetten bij de inmiddels nummer vijftien van de Eerste Divisie. "NEC heeft een heel goed elftal, maar het draait niet. Ik wil één van de jongens zijn die dat verandert."

Branderhorst wordt de vijfde (!) keeper die in NEC-basis begint

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. In totaal hield NEC dit seizoen slechts twee keer de nul: geen aantal om over naar huis te schrijven. "Ik wil hier vaker de nul houden. Dat geeft vertrouwen voor een keeper en de verdediging. Dat is ook wat NEC nodig heeft", denkt Branderhorst, die tegen Jong FC Utrecht de ommekeer wil inzetten. "Dan hoop ik dat we de play-offs halen en daarin verrassen."

Middenvelder Jordy Bruijn zit vrijdag ook al direct bij de wedstrijdselectie, net als Randy Wolters. Hij raakte in de voorbereiding op het seizoen zwaargeblesseerd en moest sindsdien toekijken. Aanvoerder Rens van Eijden, Norbert Alblas en Frank Sturing ontbreken nog wel altijd met blessures, terwijl Anass Achahbar is verbannen naar het tweede en ook ontbreekt.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd