Koploper Liverpool wint weer eens, ook zege Arsenal

9 februari 2019, 17:58   Bijgewerkt: 9 februari 2019, 23:39

Na twee competitieduels op rij waarin er gelijkgespeeld werd, heeft Liverpool zaterdag weer eens de smaak van een zege geproefd. De thuiswedstrijd tegen Bournemouth leverde geen problemen op en eindigde in een 3-0 overwinning. Georginio Wijnaldum was met een doelpunt belangrijk.

Liverpool - Bournemouth 3-0

Liverpool speelde twee keer op rij gelijk en zag Manchester City daardoor snel naderen op de ranglijst. Beide ploegen stonden voor vandaag op hetzelfde puntenaantal, maar Liverpool heeft nog een duel tegoed. Door de winst van vandaag is het gat weer drie punten. Via een rake kopbal van Sadio Mané kwam Liverpool al in de 24ste minuut op voorsprong tegen Nathan Aké en consorten. Wijnaldum kreeg kort daarna de kans om te scoren en deed dat met een heerlijk wippertje. De Nederlander was een twijfelgeval wegens een knieblessure, maar was gewoon inzetbaar en belangrijk. Ook Virgil van Dijk speelde. Het slotakkoord kwam kort na de pauze op naam van Mohamed Salah: 3-0.

Huddersfield Town - Arsenal 1-2

Arsenal won sinds november geen uitwedstrijd meer en moest vandaag dus toeslaan bij Huddersfield Town, waar Juninho Bacuna en Terence Kongolo in de basis stond. De bezoekers moesten het doen zonder Mesut Özil en Pierre-Emerick Aubameyang, maar wonnen wel. Een volley van Alex Iwobi betekende een vroege voorsprong en ook Alexandre Lacazette was nog voor de doelwissel doeltreffend. Hij werkte het speeltuig van dichtbij binnen. Arsenal leek dus eindelijk weer eens de nul te houden, maar slaagde daar toch niet in. Sead Kolasinac werkte de bal knullig in het eigen doel: 1-2. Daardoor heeft Arsenal nu dertien duels op rij de nul niet gehouden.

Watford - Everton 1-0

Het geluk bij Watford tegen Everton was zaterdag op de hand van de thuisploeg. De bezoekers waren het gevaarlijkst en raakten liefst twee keer de lat, onder meer via Lucas Digne in de slotfase. De Fransman krulde een vrije trap tegen het houtwerk. Omdat Watford via Andre Gray eerder in de tweede helft wel trefzeker was, won Watford van de kwakkelende concurrent. Watford staat met één punt meer op de achtste plaats, Everton staat negende.

Overige uitslagen:

Southampton - Cardiff City 1-2

Crystal Palace - West Ham United 1-1

Brighton & Hove Albion - Burnley 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen