Olde Riekerink wil met Heerenveen meer laten zien in thuisduels

1 maart 2019, 15:23

In het hele seizoen heeft sc Heerenveen nog maar één keer voor eigen publiek gewonnen. Dat is veel te weinig, weet ook trainer Jan Olde Riekerink. Hij hoopt met zijn ploeg komende zondag tegen Willem II voor de eerste keer sinds 1 december weer een thuisoverwinning te behalen.

Daarbij doet de coach een beroep op zijn spelers, die ervoor moeten zorgen dat de vonk naar de tribunes overslaat. "En niet andersom, dat de fans voor de juiste sfeer en entourage moeten zorgen. Het publiek moet herkennen dat er een elftal staat dat bereid is hard te werken voor een resultaat", aldus Olde Riekerink via de clubkanalen.

"Thuis hebben we nog te weinig laten zien. Bovendien zijn de verschillen op de ranglijst zo klein, dat het belangrijk is dat we een goed vervolg geven aan de overwinning op Fortuna. We staan wel elfde, maar dat is nog niet de plek waar we willen staan", vervolgt de trainer, die niet weet of de midweekse bekerwedstrijd van Willem II een voor- of nadeel is voor zijn club. "Zo'n wedstrijd kost kracht, maar het resultaat geeft ook energie."

Heerenveen bevindt zich ondanks de zwakke thuisreeks op de elfde plaats in de Eredivisie, al is het gat met nummer zestien FC Emmen slechts drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen