Oekraïne legt Saoedi Arabië over de knie

Ivo
19 juni 2006, 20:00

In de stromende regen heeft Oekraïne in Hamburg afgerekend met Saoedi-Arabië. De ploeg van vedette Sjevtsjenko was veel te sterk voor de Arabieren. Door de winst heeft Oekraïne een goede kans de tweede ronde te behalen, maar hoe sterk het team nou echt is, is nog niet duidelijk. Saoedi-Arabië was te zwak om de zwakke plekken van de tegenstander bloot te leggen.

Oekraïne had wat goed te maken. In de eerste wedstrijd ging de debutant het schip in tegen Spanje. De tegenstander was veel te sterk, het werd 4-0. Saoedi-Arabië kende ook geen goed begin van het WK. Tegen Tunesië moest er eigenlijk gewonnen worden om een kans te hebben op de tweede ronde, maar in de blessuretijd maakte Tunesië gelijk.

Al binnen vier minuten na de aftrap scoorde Oekraïne. Uit een corner maakte Rusol 1-0. Of het de bedoeling was is een tweede, maar de verdediger raakte de bal in zijn sprong, waardoor keeper Zaid kansloos was.

Snel werd duidelijk dat Saoedi-Arabië weinig tot niets in te brengen zou hebben in deze confrontatie. Wanneer de ploeg het idee kreeg om eens een aanval te proberen, kon de Oekraïense verdediging snel ingrijpen. De corners van Oekraïne bleven gevaarlijk. Na krap een kwartier spelen moest een inzet van Sjevtsjenko van de lijn gekeerd worden.

Ook verder in de eerste helft kon Saoedi-Arabië geen vuist maken. Rebrov maakte er met een mooie knal 2-0 van en vlak na rust mocht Sjevtsjenko de wedstrijd definitief beslissen. Een goed geplaatste vrije trap werd door de nieuwe spits van Chelsea in de touwen gekopt.

Veel spektakel was er na de derde treffer van Oekraïne niet meer te beleven. Saoedi-Arabië geloofde terecht niet meer in een wederopstanding en probeerde vooral de schade beperkt te houden. Oekraïne nam gas terug. Natuurlijk probeerde de ploeg aan het doelsaldo te werken, maar er werd te slordig gespeeld om de score echt op te laten lopen.

Toch viel de vierde treffer vlak voor tijd. Sjevtsjenko stormde na balverlies van Saoedi-Arabië richting het doel en behield overzicht. Hij gaf de bal aan Kalinitsjenko, die wel raad wist met de opgelegde kans. Door de 4-0 werkte Oekraïne het negatieve doelsaldo van na de eerste wedstrijd weg. In de slotminuten waren er nog veel kansen, maar het bleef bij 4-0.

Door de winst staat Oekraïne met één been in de volgende ronde. Winst op Tunesië is genoeg voor de achtste finale, maar ook een gelijkspel zou kunnen volstaan. Saoedi-Arabië kan het vrijwel zeker vergeten. Zelfs bij winst op Spanje is het team nog afhankelijk van het resultaat tussen Oekraïne en Tunesië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen