Sterk De Graafschap moet zege aan Heracles laten

30 maart 2019, 21:59

De Graafschap heeft zaterdagavond een enigszins onverdiende thuisnederlaag geleden. Op een sfeervolle Vijverberg maakten de Superboeren een uur lang de dienst uit, maar wist de thuisploeg de score na de 1-0 van Charlison Benschop niet verder op te voeren. Zodoende kon Brandley Kuwas uit het niets zorgen voor de gelijkmaker, waarna Lerin Duarte er met een wonderschone treffer voor zorgde dat de punten mee gingen naar Almelo: 1-2.

De Graafschap-trainer Henk de Jong verklaarde voor aanvang van het duel dat zijn ploeg Heracles bij de strot wilde grijpen. Dat strijdplan werd door zijn spelers na een voorzichtig begin ook prima uitgevoerd. Heracles werd fors onder druk gezet, wat leidde tot kansen voor Javier Vet en Furdjell Narsingh. Het was echter Benschop die de score opende. Op aangeven van Youssef El Jebli, die een lange bal uitstekend controleerde en vervolgens Benschop in de loop aanspeelde, wist de international van Curacao doelman Blaswich beheerst te verschalken.

Ondertussen was het bij Heracles kommer en kwel. De Almeloërs kregen vlak voor de 1-0 van De Graafschap een gigantische kans via Kristoffer Peterson, maar lieten behoudens die mogelijkheid niets zien. Slordig voetbal leidde tot herhaaldelijk balverlies bij de manschappen van trainer Wormuth, waardoor De Graafschap steeds beter in haar spel kwam. Dat manifesteerde zich in kansen voor Narsingh en opnieuw Benschop, die beiden op doelman Blaswich stuitten en een schot van El Jebli dat terecht kwam op de kruising. Heracles mocht haar doelman dankbaar zijn dat het met slechts een 1-0 achterstand de kleedkamer op kon zoeken voor de broodnodige rust.

Wormuth kon niet anders dan ingrijpen en hield Yoëll van Nieff achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Joey Konings, die wat meer power in de ploeg moest brengen. Veel hielp dat in eerste instantie niet, want Heracles bleef het moeilijk houden. De Graafschap kreeg opnieuw enkele kansen op de 2-0, waarvan de mooiste van de voet van Delano Burgzorg kwam. De aanvaller stuurde de bal met veel gevoel richting tweede paal, Blaswich volledig kansloos latend. De doelman zag tot zijn grote opluchting de bal echter uiteen spatten op de paal.

Min of meer uit het niets kwamen de bezoekers na een dik uur voetballen op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf links kwam na een scrimmage terecht voor de voeten van Brandley Kuwas, die de bal onberispelijk tegen de touwen schoot. Zo stond het dus weer gelijk en moest De Graafschap gaan vrezen dat het de rekening voor het niet afmaken van kansen gepresenteerd ging krijgen. Die vrees kwam al vlug uit, toen Lerin Duarte met een wereldgoal de score omdraaide. De middenvelder controleerde de bal met zijn borst, liet het leer eenmaal stuiteren en plaatste het vervolgens met veel gevoel richting kruising. Nigel Bertrams was kansloos en Heracles stond tegen de verhoudingen in op voorsprong.

Zo draaide het spelbeeld in een mum van tijd volledig om en vroeg men zich bij De Graafschap hardop af hoe dit had kunnen gebeuren. Er was nog voldoende tijd om alsnog een resultaat te behalen, maar de frustratie sloeg toe. Scheidsrechter Higler moest enkele kaarten uitdelen en tot Doetinchems gevaar kwam het niet meer, op een grote kans voor El Jebli na. De smaakmaker stuurde de bal met veel gevoel tot zijn spijt maar net over het doel heen. Zo waren de druiven zuur voor de Superboeren en mocht Heracles haar handen dichtknijpen (1-2).

Opstellingen en beoordelingen:*

De Graafschap: Nigel Bertrams 5.5; Leeroy Owusu 6 (84. Frank Olijve -), Bart Straalman 6, Ted van de Pavert 6.5, Jordy Tutuarima 6.5; Javier Vet 6 (75. Darryl van Mieghem -), Youssef El Jebli 6.5, Azor Matusiwa 5.5; Furdjel Narsingh 6.5 (74. Nabil Bahoui -), Charlison Benschop 6.5, Delano Burgzorg 6

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6.5; Wout Droste 5 (60. Tim Breukers 6.5), Maximilian Rossmann 5.5, Dario van den Buijs 5, Bart van Hintum 5; Yoëll van Nieff 4.5 (46. Joey Konings 5.5), Mohammed Osman 5, Lerin Duarte 6.5; Brandley Kuwas 6.5 (87. Silvester van de Water -), Adrián Dalmau 5, Kristoffer Peterson 5.5

Man of the match: Janis Blaswich

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

TOTO's Koning Donnie heeft 24

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen