Memphis leest Bonucci de les en betuigt steun aan Kean

3 april 2019, 16:33

Memphis Depay heeft net als enkele andere topvoetballers zijn steun betuigd aan Moise Kean. De negentienjarige aanvaller van Juventus werd dinsdagavond racistisch bejegend door een deel van de aanhang van Cagliari. Leonardo Bonucci suggereerde na de wedstrijd dat Kean zelf ook schuldig was aan de spreekkoren, wat hem niet in dank wordt afgenomen door Memphis.

Kean werd het mikpunt van fluitconcerten nadat hij in de eerste helft een schwalbe maakte. De jonge Italiaanse aanvaller haalde zijn gram door vijf minuten voor tijd de eindstand te bepalen op 0-2. Hij vierde zijn doelpunt door demonstratief stil te staan voor de fans van Cagliari, met zijn armen wijd. Vervolgens klonken racistische leuzen in de Sardegna Arena.

"Kean had ook iets anders kunnen doen. Ik denk dat de schuld fifty-fifty is: Moise had dit niet moeten doen en de fans hadden anders moeten reageren", zei Bonucci kort na de wedstrijd. Zijn opmerking is niet in goede aarde gevallen bij Memphis. "Ik ben teleurgesteld in jouw reactie als aanvoerder van Juventus. Die jongen moet het vieren zoals hij wil. Hij is essentieel voor het team en speelt met trots voor zijn land. Daarvoor moet hij gerespecteerd worden. We zullen ons niet stilhouden", aldus de Olympique Lyon-aanvaller via Twitter.

Eerder betuigden onder andere Raheem Sterling, Paul Pogba en Juventus-trainer Massimiliano Allegri al hun steun aan Kean.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen