De Ligt: "We staan niet voor niets in de kwartfinale"

10 april 2019, 23:27

Matthijs de Ligt vindt dat Ajax woensdagavond heeft laten zien dat het thuishoort in de kwartfinale van de Champions League. De Amsterdammers speelden een puike wedstrijd en deden absoluut niet onder voor Juventus. De Italiaanse topclub kwam aan het einde van de eerste helft wel op voorsprong door een goal van Cristiano Ronaldo, maar meteen na rust tekende David Neres voor de 1-1.

In gesprek met Veronica spreekt De Ligt van een intense wedstrijd. "Er was in de eerste helft vrij weinig aan de hand. Beide teams kregen een paar kansjes, maar dan valt net voor rust de 0-1", begint de Ajax-captain zijn analyse. "We weten dat het tegen Juventus geen zin heeft om voorzetten te geven, daar spelen ze op. We moeten de bal rond laten gaan en wachten op een gaatje. De eerste helft hebben we een paar kansen gekregen via Donny die vrijkwam. Daardoor kunnen ze ook niet counteren als je de balt verliest. Dat hebben we over het algemeen redelijk gedaan."

Ajax knokte zich meteen na rust terug en maakte via Neres de verdiende gelijkmaker. Daarna kreeg de Eredivisie-koploper nog een paar kansjes, al was Douglas Costa met een schot op de paal ook heel dicht bij een goal. "Wij hebben een team met ontzettend veel potentie en in de Champions League komt dat er helemaal uit", aldus De Ligt. "Dan zie je dat we volle bak geven, druk zetten, werken voor elkaar en mooie dingen laten zien.  We staan niet voor niets in de kwartfinale staan en er zit meer in. In de uitwedstrijd zullen we hetzelfde moeten brengen, want je weet dat Juventus thuis altijd sterker is. Het zal lastig worden."

Roofdier Ronaldo

De Ligt hield zich knap staande tegen Ronaldo, al scoorde de Portugees wel het openingsdoelpunt. "Zijn grootste kwaliteit is, buiten zijn voetbalkwaliteiten, dat hij een roofdier in de zestien. Hij wacht op een kans, dan ziet hij een gaatje om in te duiken en is hij ontzettend snel. Dat zag je hier ook. Hij begint op het middenveld, zag een gaatje, springt ertussendoor en kopt 'm binnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen