Cardiff-coach mogelijk geschorst na woede over arbitrage

12 april 2019, 13:05

Neil Warnock, de manager van de Engelse degradatiekandidaat Cardiff City, komt niet weg met een furieus interview dat hij gaf na afloop van de verloren wedstrijd tegen Chelsea van 31 maart. De ervaren coach haalde fel uit naar de arbitrage en dat levert hem nu mogelijk een schorsing op.

In het duel stond thuisploeg Cardiff lange tijd op voorsprong tot Cesar Azpilicueta vlak voor tijd in buitenspelpositie voor de 1-1 zorgde. Uiteindelijk pakte Chelsea in de blessuretijd nog de volle winst. Warnock beklaagde zich na afloop over die onterechte gelijkmaker, maar ook over strafschoppen die zijn ploeg niet kreeg. Daarnaast wilde hij een rode kaart zien voor Chelsea-verdediger Antonio Rudiger voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De Duitser kreeg slechts geel.

Lees ook: Chelsea boekt gestolen zege na buitenspelgoal tegen Cardiff City

De 70-jarige oefenmeester noemde de Premier League de beste competitie ter wereld, maar de scheidsrechters de slechtste. Na deze boze tv-interviews gaf hij de dag daarna een soortgelijk interview op de radio en de FA is dat allemaal in het verkeerde keelgat geschoten. De voetbalbond noemt de opmerkingen tegenover de [a,https://www.bbc.com/sport/football/47906273,_blank,BBC] ongepast. "Ze trekken de integriteit van de arbitrage in twijfel."

Of het ook daadwerkelijk tot een schorsing voor de coach komt, is nog niet duidelijk. Warnock heeft tot komende dinsdag 16 april de tijd om met een reactie bij de bond te komen. Zijn ploeg is nog in de race voor handhaving in de Premier League. Cardiff staat op dit moment onder de streep met een achterstand van vijf punten op de veilige zeventiende plaats. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen. Dit weekend speelt de ploeg uit Wales uit tegen Burnley.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen