Gisteren gemist: ADO en PSV winnen, Atalanta naar bekerfinale

26 april 2019, 00:30   Bijgewerkt: 25 april 2019, 23:48

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 25 april.

Oud-MVV-speler Papy (28) stort in op veld en overlijdt

Treurig nieuws uit Afrika. Faty Papy, oud-speler van MVV Maastricht, is op 28-jarige leeftijd overleden. De Afrikaan zakte tijdens een wedstrijd in Swaziland in elkaar, waarna er in het ziekenhuis geconstateerd werd dat hij is overleden.

Bleu Excelsior laat laatste kans op directe handhaving liggen

Excelsior kan voorlopig nog niet op vakantie. De Kralingers hadden zich met een zege op het al veilige ADO Den Haag kunnen mengen in de strijd om directe handhaving, maar moesten een terechte 3-1 nederlaag incasseren. Deelname aan de play-offs om promotie/degradatie is nu nagenoeg onafwendbaar voor het bleke Excelsior: zowel het 'veilige' FC Emmen als hekkensluiter NAC Breda staat, met nog twee wedstrijden te gaan, op vijf punten afstand van de Rotterdammers.

Sevilla doet zaken dankzij belangrijke goal Promes

Quincy Promes heeft donderdag zijn waarde bewezen voor Sevilla. De aanvaller, die donderdag wederom als vleugelspeler acteerde, scoorde in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano. De Nederlander maakte de eerste treffer, waarna Sevilla uitliep naar een 5-0 overwinning.

Schrik bij PSV: Lozano per brancard van het veld

PSV kende donderdag weinig problemen met Willem II, maar heeft toch een vervelend gevoel overgehouden aan de uitwedstrijd. Aanvaller Hirving Lozano viel in de slotfase namelijk uit met een op het oog zware blessure.

PSV blijft in spoor Ajax na simpele zege op lamlendig Willem II

PSV heeft het gat met Ajax in de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie weer teruggebracht tot enkel het doelsaldo. De Eindhovenaren hadden vanavond in Tilburg geen kind aan Willem II. Het door PSV-supporters gevreesde uitduel werd door treffers van Donyell Malen, Michal Sadílek en Steven Bergwijn met 0-3 gewonnen.

Stuntploeg Atalanta ten koste van Fiorentina naar finale

In de competitie is Atalanta Bergamo al jaren sterk bezig en de subtopper krijgt nu ook de kans om de ontwikkeling te bekronen met zilverwerk. De ploeg van Gian Piero Gasperini heeft donderdag namelijk de bekerfinale bereikt door met 2-1 te winnen van Fiorentina. Dat was voldoende na de 3-3 in de uitwedstrijd.

Getafe snoept ook Real Madrid punt af en is weer vierde

Niemand had er vooraf rekening mee gehouden, maar Getafe is na 34 speelronde de trotse nummer vier van de ranglijst in Spanje. Donderdag lukte het de seizoensverrassing ook om Real Madrid punten afhandig te maken: 0-0.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen