Real Madrid met schaamrood op de kaken onderuit bij Rayo

28 april 2019, 22:45

Een inspiratieloos Real Madrid heeft een nederlaag geleden bij hekkensluiter Rayo Vallecano (1-0). Het spel van de Madrilenen deed negentig minuten lang pijn aan de ogen. Consequenties heeft het verlies niet, omdat de nummer drie van La Liga zich al verzekerd weet van deelname aan de Champions League.

Real Madrid opereerde als los zand tegen de stadsgenoot, die de door de zege de rode lantaarn overdeed aan Huesca. De Koninlijke liet duidelijk zien dat het moeten ontbrak. Alsof Zinedine Zidane zijn apathische elftal zonder opdracht het veld had ingestuurd. Symbolisch was het geschutter van Luka Modric, waarbij niets lukte. De Kroaat een kwartier voor tijd uit zijn lijden verlost.

Tegen die tijd keek Real al zo'n vijftig minuten tegen een achterstand aan. Die was dan ook volledig verdiend voor Rayo. In tegenstelling tot het slappe Real, beet de thuisploeg van zich af. Een benutte penalty van Adri Embarba gaf de verhoudingen ook weer op het scorebord. Rayo kreeg die strafschop na ingrijpen van de VAR. Onnodig vasthouden van Jesus Vallejo werd in eerste instantie niet waargenomen door scheidsrechter Pablo Gonzales Fuertes.

Geen moment maakte Real aanspraak op minimaal de gelijkmaker. De miljoenenformatie werd maar niet gevaarlijk en moest terecht zijn meerdere erkennen in Rayo.

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug