Arsenal zet grote stap richting finale door winst op Valencia

2 mei 2019, 22:58   Bijgewerkt: 2 mei 2019, 23:07

Arsenal heeft de eerste tik uitgedeeld in het tweeluik met Valencia voor een plek in de finale van de Europa League. De Engelsen wonnen in het eigen Emirates Stadium met 3-1. Deze stand stond na de eerste helft al grotendeels op het bord. Mouctar Diakhaby opende de score voor de Spanjaarden, maar zag Alexandere Lacazette binnen acht minuten die achterstand ombuigen. In de tweede helft liep Arsenal via Pierre-Emerick Aubameyang nog uit naar 3-1.

Zowel Arsenal als Valencia stak voorafgaand aan hun halve finale niet in de beste vorm van het seizoen. De thuisploeg verloor de laatste drie wedstrijden, Valencia ging de laatste twee keer onderuit. Het tempo in de eerste helft was hoog van beide kanten. Valencia had zich voorgenomen iets meer verdedigend te spelen dan Arsenal en te loeren op de snelle omschakeling. Arsenal had na twee minuten al een strafschop willen hebben, omdat Lacazette in de zestien werd geduwd. De Franse scheidsrechter Clément Turpin wilde hier echter niks van weten.

Bij Arsenal ging vervolgens de knop om en de ploeg van Unai Emery, oud-trainer van Valencia, keerde de wedstrijd volledig om. Zeven minuten na de 0-1 was het alweer gelijk en Arsenal bleek daarbij razend effectief. De eerste kans was namelijk meteen raak. Aubameyang hielt na een goede actie keurig het overzicht en stelde Lacazette zo in staat om simpel binnen te tikken: 1-1. Valencia was daarna het spoor bijster en moest toezien hoe Arsenal met meer zelfvertrouwen begon te voetballen. Vlak voor het half uur werd het zelfs 2-1. Opnieuw was Lacazette de gevierde man. Hij werd slecht verdedigd bij een voorzet en kopte hard via de grond raak. De bal was ruimschoots over de lijn, zo oordeelde ook de doellijntechnologie. Valencia-doelman Neto had hier beter moeten ingrijpen. Deze 2-1 stand ging mee de kleedkamer in.

Valencia liet niks zien in het eerste gedeelte van het tweede bedrijf, maar kwam twintig minuten voor tijd weer meer in het stuk voor. Doelpuntenmaker Diakhaby zag zijn kopbal uit een hoekschop van de lijn gehaald worden en invaller Kevin Gameiro slaagde er niet in ?ech met een wippertje te passeren. In de absolute slotfase maakte Arsenal de stand nog een stuk comfortabeler. Nadat Neto eerst nog een inzet van Lacazette had weten te keren, schoot Aubameyang alsnog de 3-1 binnen en zette Arsenal daarmee met anderhalf been in de finale in Baku.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen