Schalke 04 stelt Wagner aan als opvolger van Stevens

9 mei 2019, 21:57   Bijgewerkt: 9 mei 2019, 22:10

Kort nadat handhaving in de Bundesliga veiliggesteld werd door Schalke 04, heeft de club aangekondigd wie de nieuwe hoofdtrainer wordt. De formatie uit Gelsenkirchen gaat in zee met David Wagner, die in de zomer het stokje van Huub Stevens overneemt.

De 47-jarige trainer is een geboren Duitser die tijdens zijn actieve loopbaan uitkwam voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Wagner begon dit seizoen nog als hoofdtrainer van Huddersfield Town, waar hij in januari na gezamenlijk overleg vertrok. Huddersfield is inmiddels gedegradeerd, maar bleef vorig seizoen onder leiding van Wagner heel knap in de Premier League.

Opmerkelijk is dat Wagner een verleden heeft bij Borussia Dortmund, de grote rivaal van Schalke 04. Hij was daar trainer van de beloftenploeg en bouwde in die periode een vriendschap op met Jürgen Klopp. Wagner werkte vier seizoenen bij Dortmund en was eerder als jeugdtrainer actief bij 1899 Hoffenheim. Nu gaat hij voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen