De Jong winnaar van Johan Cruijff Prijs: "Een logische keuze"

15 mei 2019, 17:17

De Johan Cruijff Prijs die jaarlijks wordt uitgedeeld aan het grootste talent van het Eredivisie-seizoen, komt in de handen van Frenkie de Jong terecht. De middenvelder van Ajax is met ruime meerderheid verkozen tot Talent van het Jaar. Juryvoorzitter Jordi Cruijff is lovend over de spelmaker van de Amsterdammers en spreekt van een terechte winnaar.

De Jong krijgt dus de Johan Cruijff Prijs en krijgt vanuit de Johan Cruyff Foundation de mogelijkheid om een Cruyff Court aan te leggen op een locatie naar keuze. De kans is groot dat de 22-jarige spelmaker het veldje laat aanleggen in zijn geboorteplaats Arkel. De Jong speelde dit seizoen dertig Eredivisie-duels, waarin hij drie keer scoorde. Met Ajax kan hij woensdagavond de landstitel veiligstellen op bezoek bij De Graafschap.

Juryvoorzitter Jordi Cruijff zegt tegen De Telegraaf dat de keuze voor De Jong als winnaar van de prijs geen moeilijke was. "Eigenlijk is dit een heel logische keuze. Het is ongelooflijk knap dat De Jong zo zijn focus op Ajax heeft kunnen houden, nadat zijn transfer naar Barcelona bekend was gemaakt", zegt Cruijff. "Hij heeft zowel op nationaal als internationaal niveau zijn stempel op de prestaties van Ajax weten te drukken en een enorme stap gemaakt. Een altijd fris ogende speler die alles in zich heeft om een internationale topper te worden."

Ploeggenoot Matthijs de Ligt won de prijs vorig jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen