Cambuur moet verdediger Mbende missen tegen De Graafschap

21 mei 2019, 09:45   Bijgewerkt: 21 mei 2019, 15:34

SC Cambuur moet het de komende wedstrijd tegen De Graafschap toch doen zonder Emmanuel Mbende. De verdediger werd tegen De Superboeren met rood van het veld gestuurd en kreeg daarvoor drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Hij ging in beroep, maar dat bracht niet het gewenste succes. De schorsing werd teruggebracht naar twee duels, waarvan één voorwaardelijk.

Dat betekent dat hij alsnog de return woensdagavond tegen De Graafschap in Doetinchem moet missen. Mbende werd tijdens het play-offduel met De Graafschap van het veld gestuurd voor het natrappen van Fabian Serrarens. De 23-jarige verdediger zou volgens scheidsrechter Jeroen Manschot bewust de aanvaller van De Graafschap in zijn knieholte hebben geraakt. De dienstdoende arbiter werd in zijn beslissing gesteund door de VAR.

Na de wedstrijd liet Mbende tegen de Leeuwarder Courant weten dat van opzet geen sprake was. "Er kwam een lange bal, er werd een overtreding op mij gemaakt en daardoor viel ik op mijn rug", zei hij. "Het is heel normaal dat je benen dan de lucht ingaan en weer neerkomen. Dan raak je de tegenstander, maar gelukkig staan er genoeg camera's langs het veld die konden laten zien wat er gebeurde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen