Degradatie en meer zware straffen voor KV Mechelen

1 juni 2019 – Promovendus KV Mechelen speelt volgend seizoen niet in de hoogste afdeling van België. De ploeg is teruggezet naar het tweede niveau, vanwege hun betrokkenheid bij matchfixing. De club van Nederlanders Arjan Swinkels, Michael Verrips en Lucas Bijker won dit seizoen de Belgische beker, maar mag als straf ook niet uitkomen in de Europa League.

Degradatie en meer zware straffen voor KV Mechelen

Mechelen heeft de straf via de eigen kanalen bevestigd. Komend seizoen mogen zij ook niet deel gaan nemen aan een nieuwe editie van die Belgische beker. Daarnaast begint Mechelen op het tweede niveau al met een flinke achterstand, want zij krijgen twaalf punten in mindering. De plek van Mechelen in de Eerste Klasse wordt overgenomen door Beerschot-Wilrijk, waar Stijn Vreven (ex-NAC Breda) de trainer is. KV Mechelen kan nog wel in beroep gaan tegen het vonnis en gezien de eerste reactie van de club lijkt dit ook te gaan gebeuren. "We begrijpen deze beslissing niet, wij zijn onschuldig. We gaan nu het dossier bestuderen en beraden ons om in beroep te gaan", aldus de club.

In deze matchfixingszaak is gekeken naar twee verdachte wedstrijden die plaatsvonden in het seizoen 2017/2018: KV Mechelen - Waasland-Beveren en Eupen - Excelsior Moeskroen. Die duels werden toen op de laatste speeldag afgewerkt. Mechelen zou Waasland-Beveren toen hebben benaderd om de wedstrijd met opzet te verliezen. Hoewel Mechelen met 2-0 won, degradeerde de club omdat Eupen met 4-0 zegevierde tegen Excelsior Moeskroen.

Schorsingen
Naast de verschillende straffen op sportief gebied, hebben ook een aantal bestuurders van Mechelen schorsingen opgelegd gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep Profvoetbal. Waasland-Beveren, de club die door Mechelen gevraagd zou zijn expres te verliezen, lijkt vrijuit te gaan in deze zaak. 

Lees ookNederlandse keeperstrainer verlaat onrustig Mechelen: "Ellende"

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

Eredivisie

gerelateerd