De Ligt in de fout: "Gewoon heel stom, weet ik zelf ook"

7 juni 2019, 00:03

Matthijs de Ligt steekt de hand in eigen boezem na fout tegen Engeland. Tegelijkertijd is de Ajacied blij dat hij zijn flater goed maakte als maker van de 1-1 en het Nederlands elftal uiteindelijk ook de finale van de Nations League haalde.

De Ligt veroorzaakte in de eerste helft een penalty, die Marcus Rashford benutte. "Ik kreeg de bal van Marten de Roon en wilde het voetballend oplossen en de bal op Cillessen te spelen. Maar de bal gleed van mijn voet en was ik te laat", doet de verdediger zijn verhaal aan de NOS. "Dat is gewoon heel stom, dat weet ik zelf ook. Natuurlijk baal ik hiervan. Achteraf denk ik ook, dat ik niet richting de goal aan moet nemen."

Ondanks zijn fout toonde De Ligt mentaliteit. Hij revancheerde zich door de gelijkmaker binnen te koppen. "Na zoiets is het weer zaak om in de wedstrijd te groeien, je kunt er niets meer aan doen. Ik ben daarin heel streng voor mezelf. Ik weet dat het niet mag gebeuren, maar ik moet er niet in blijven hangen. Wel zonde dat zo'n moment de wedstrijd typeert, de goal maakt het toch een beetje goed. Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Alleen dat moment..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen