Spoorboekje: WK begint voor Leeuwinnen, voorspellen met Foppe

11 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 10 juni 2019, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 11 juni.

Specials

De weer helemaal fitte Van der Gragt hoopt op EK-scenario

Stefanie van der Gragt kampte de laatste jaren met veel blessureleed, maar net als voor het Europees kampioenschap in 2017 raakte de verdedigster van FC Barcelona tijdig fit voor het eindtoernooi met de Leeuwinnen. En dus kan bondscoach Sarina Wiegman een beroep doen op Van der Gragt, die tijdens het succesvolle EK een belangrijke steunpilaar was.

Voorspellen met Foppe: "De finale is echt haalbaar voor Oranje"

Hoe ver gaan de Oranje Leeuwinnen komen in Frankrijk? En kan Nederland het WK winnen? Foppe de Haan, voormalig assistent-coach van Sarina Wiegman, schat de kansen van de Oranje Leeuwinnen hoog in. Volgens De Haan moet het Nederlands vrouwenelftal de groepsfase zeker kunnen overleven. Daarna kan Oranje met een beetje geluk de finale halen, zo voorspelt de Fries. Dat geluk kan Oranje afdwingen, De Haan ziet daarvoor genoeg kwaliteit in het team.

Poule F: Amerika wil meteen haar visitekaartje afgeven

Gaat recordkampioen Amerika er in Frankrijk opnieuw met de cup vandoor? Die vraag is van latere zorg, want eerst zal de Verenigde Staten poule F door moeten zien te komen. Zweden hoopt na een verloren finale en twee bronzen plakken ook stiekem op meer, terwijl Thailand en debutant Chili zich willen ontpoppen tot verrassingen.

Wedstrijden

Nieuw-Zeeland - Nederland (15.00 uur)

Eindelijk begint voor de Oranjevrouwen het WK. De Leeuwinnen dragen de status van Europees kampioen en dus wordt er wat verwacht van het elftal van Sarina Wiegman. Daar hoort minimaal het overleven van de poulefase bij. In de openingswedstrijd wacht Nieuw-Zeeland, de nummer negentien van de wereldranglijst.

Wit-Rusland - Noord-Ierland (20.45 uur)

Het geeft een vertekend beeld, maar Noord-Ierland kan in de EK-kwalificatie op negen punten voorsprong van Oranje komen. In hun vierde wedstrijd - Nederland speelde er nog maar twee - wacht Wit-Rusland. De verrassende koploper van groep C won op eigen bodem al met 2-1 van de Wit-Russen, die nog steeds op nul punten staan.

Duitsland - Estland (20.45 uur)

Voor Duitsland staat vandaag de derde EK-kwalificatiewedstrijd op het programma. De Duitsers staan tweede in Groep C met zes punten uit twee duels. Normaliter staat het team van Joachim Löw straks op negen punten, aangezien Estland-thuis geen problemen mag opleveren. Estland is na twee duels nog puntloos.

Voetbal op tv

14.25 uur: Studio France, NPO 1 - talkshow rondom WK Vrouwen

15.00 uur: Nieuw-Zeeland - Nederland, NPO 1 - live verslag WK-duel

18.00 uur: Azerbeidzjan - Slowakije, Ziggo Sport Voetbal - live verslag EK-kwalificatie

20.15 uur: EK Voetbal Switch, Ziggo Sport Select - schakelprogramma EK-kwalificatie

20.25 uur: Studio France, NPO 3 - talkshow rondom WK Vrouwen

20.45 uur: Duitsland - Estland, Ziggo Sport Voetbal - live verslag EK-kwalificatie

20.45 uur: België - Schotland, Ziggo Sport Extra - live verslag EK-kwalificatie

21.00 uur: Verenigde Staten - Thailand, NPO 3 - live verslag WK-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen