Cerny: "FC Utrecht is een club met ambities en die heb ik ook"

11 juli 2019, 18:01

Vanaf het moment dat Vaclav Cerny van Ajax te horen kreeg dat hij mocht vertrekken, wilde hij graag verkassen naar FC Utrecht. Dat zegt de Tsjechische aanwinst van de Domstedelingen op de officiële clubkanalen. Cerny hoopt zich meteen te kunnen laten zien bij zijn nieuwe club, omdat er een belangrijke periode aan gaat komen.

"De klik was er", blikt Cerny terug op de ontmoetingen die hij had met Utrecht-trainer John van den Brom en technisch manager Jordy Zuidam. "Ik had een fijn gevoel bij die gesprekken. Toen ik wist dat ik weg zou gaan, was Utrecht optie nummer één en dat is zo gebleven. Ik ben superblij dat het rond is gekomen."

Lees ookCerny verlaat Ajax: "Ik ben nooit echt doorgebroken"

De stap naar Utrecht heeft Cerny mede gemaakt, omdat hij graag in Nederland wilde blijven voetballen. "De competitie is mooi om mijzelf door te ontwikkelen. Utrecht is een club met ambities en ik ben een speler met ambities." Hij denkt Utrecht van pas te kunnen komen door één-tegen-één-situaties met tegenstanders aan te gaan en medespelers in kansrijke posities te brengen. "Ik kan goed voor het team werken. Wij moeten een team worden om iets moois te bereiken. In de eerste weken komen er namelijk belangrijke wedstrijden", doelt Cerny op de voorrondes van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen