Aanklager seponeert zaak ongeregeldheden noordelijke derby

16 juli 2019, 16:17

De aanklager betaald voetbal heeft na het instellen van een vooronderzoek de zaak over de ongeregeldheden rond de noordelijke derby tussen sc Heerenveen en FC Groningen geseponeerd. De Groningers melden via de officiële kanalen dat de aanklager tot dit besluit is gekomen op basis van de maatregelen die de Trots van het Noorden heeft genomen vooraf, tijdens en na afloop van de burenruzie.

Het seponeren van de zaak betekent goed nieuws voor de supporters van FC Groningen: zij mogen gewoon de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in en tegen Emmen bezoeken. De Groningers hebben nog wel een uitwedstrijd voorwaardelijk zonder publiek staan, dit naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens verschillende uitwedstrijden afgelopen seizoen. De proeftijd van die straf loopt tot en met 28 mei 2021.

"Het is mooi dat we met een vol uitvak de competitie in Emmen kunnen starten, maar we weten ook dat de straf van een uitwedstrijd zonder publiek nog altijd boven ons hoofd hangt", reageert algemeen directeur Wouter Gudde via de clubkanalen op de uitspraak van aanklager.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen