Daum: "Van Basten moet trucendoos opentrekken"

23 juni 2006, 14:25

Nu Oranje de Poule des Doods zonder kleerscheuren doorgekomen is, is de grote vraag hoe ver de ploeg dit WK kan komen. Komende zondag is Portugal de eerste tegenstander in de knockout-fase van het toernooi. Dat hoeft geen probleem op te leveren, denkt de Duitse toptrainer Christoph Daum.

Daags na het gelijkspel van Nederland tegen Argentinië sprak FCUpdate.nl kort met Daum, die enkele weken geleden zijn vertrek bij het Turkse Fenerbahçe aankondigde. De voormalig succestrainer van onder meer VfB Stuttgart en Bayer Leverkusen was positief over de kansen van Oranje, maar denkt dat de ploeg uit een ander vaatje zal moeten tappen om eventueel kans te maken op de wereldtitel.

Volgens Daum heeft vooral de Nederlandse aanval tot dusver te weinig laten zien. "De kracht van het elftal ligt in de aanval, maar eigenlijk heeft juist die linie nog te weinig gebracht. Op paper staan daar goede spelers, maar vooral tegen Argentinië ging er weinig gevaar uit van de Oranje-aanval. Cruciaal tegen Portugal zal zijn hoe de Nederlandse aanvallers zullen functioneren. Ik verwacht daar meer van dan we tot nu toe hebben gezien. De sleutel tot succes ligt voor Oranje in de aanval."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen