Malen trots op eerste thuisinterland: "Erg bijzonder"

11 oktober 2019 – Alles wat Donyell Malen aanraakt, verandert momenteel in goud. Ook in zijn derde interland namens het Nederlands elftal had de PSV'er met een assist een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 3-1 overwinning op Noord-Ierland. "En het was mijn eerste thuiswedstrijd namens het Nederlands elftal, dat was erg bijzonder", vertelde de in bloedvorm verkerende spits.

Malen trots op eerste thuisinterland: "Erg bijzonder"

Malen, die bij zijn debuut namens Oranje ook al scoorde en een assist gaf, viel in alsof hij al jaren meedraait bij het Nederlands elftal. Een specifieke opdracht van Ronald Koeman was daar niet eens voor nodig. "Zij worden moe in de eindfase, wij brengen frisse spelers, dan ontstaat er altijd ruimte", zei hij tegenover FCUpdate.nl. "Ik wilde gevaar stichten: ofwel door te scoren, ofwel door een assist." Dat laatste lukte, na de onverwachte 0-1 hield hij aan de linkerkant overzicht en vond Memphis Depay knap in het drukke zestienmetergebied. "Ik zag hem vrij staan: Memphis neemt de bal knap aan en rondt goed af."

Oranje op rapport: overall onvoldoende ondanks overwinning

Gouden seizoen
Ook bij de tweede treffer had Malen een klein aandeel. "Ik raakte de voorzet nog licht aan", glimlachte de hoofdrolspeler, die geen tweede assist op zijn naam kreeg omdat een Noord-Iers been de bal nog van richting deed veranderen. Wat het succes is van de jonge PSV'er dit seizoen? "Altijd blijven geloven dat het nog goedkomt." Ter illustratie donderdagavond in De Kuip: "Het zat voetballend niet altijd mee, maar je moet geloven dat hij nog een keer goed valt."

Krantenoverzicht: Luuk de verlosser, waarom De Roon?

Dat Malen in de achttien officiële optredens dit seizoen al zestienmaal scoorde, hielp wel mee bij zijn invalbeurt. De PSV betrad vol vertrouwen het veld in De Kuip. "Jammer dat ik die grote kans net naast kopte", doelde hij op een gemiste mogelijkheid vijf minuten voor tijd. "Dat was niet fijn, maar ik hield vertrouwen dat het nog goed zou komen. Ik denk dat we qua spel verdiend hebben gewonnen. Het zegt ook veel over het team dat we tot de laatste seconde zijn doorgegaan."

Lees ook: wat schrijven de Noord-Ierse kranten over de nederlaag?

EURO 2020
Met deze zege zet Nederland een hele grote stap naar EURO 2020. "Daar willen we heen", aldus Malen, die op zijn eigen rol nog niet vooruit wilde lopen. "Maar natuurlijk zou ik daar heel graag bij willen zijn. Of dat in de basis is? Zo zie ik dat niet direct. Ik moet me doorontwikkelen en hard mijn best doen, dan komt het vanzelf." Maar eerst nog even nagenieten van zijn 'speciale' thuisdebuut in Nederland als international. "Ik heb genoten. Er hing een mooie sfeer in een mooi stadion."

PSV

gerelateerd