Gisteren gemist: Italië plaatst zich voor het EK, Spanje nog niet

13 oktober 2019, 00:30   Bijgewerkt: 12 oktober 2019, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 12 oktober.

Italië grijpt EK-ticket tegen Van 't Schip en Hatzidiakos

Italië heeft zich in navolging van België verzekerd van deelname aan het EK van volgend jaar. De Italianen waren zaterdagavond met 0-2 te sterk voor het Griekenland van bondscoach John van 't Schip en debutant Pantelis Hatzidiakos. Armenië, dat in punten gelijk had kunnen komen met nummer twee Finland, kwam tegen Liechtenstein niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Spanje nog niet zeker van EK-deelname na late Noorse treffer

Spanje kan de tickets voor het EK van volgend jaar nog niet boeken. De Spanjaarden stevenden zaterdagavond tegen Noorwegen af op een nipte zege, maar door een doelpunt in blessuretijd eindigde de wedstrijd in Oslo in een 1-1 gelijkspel. Sergio Ramos speelde zijn 168ste interland en is nu in zijn eentje recordinternational van Spanje. Zweden greep door een 0-4 overwinning op Malta de tweede plaats in de groep.

Denemarken dankt Poulsen en Schmeichel tegen Zwitserland

Denemarken heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de EK-kwalificatie. In Kopenhagen waren de Denen door een laat doelpunt met 1-0 te sterk voor Zwitserland. Yussuf Poulsen maakte een paar minuten voor tijd de winnende goal, al was het vooral aan Kasper Schmeichel te danken dat Denemarken nu samen met Ierland aan kop gaat in Groep D.

Roda JC stijgt door hattrick Alberg naar linkerrijtje

Roda JC heeft zich zaterdag gemeld in het linkerrijtje van de Eerste Divisie. De Limburgers waren voor eigen publiek met 4-0 te sterk voor Helmond Sport. Roland Alberg was met een officieuze hattrick de gevierde man.

Al Jazira ontslaat Streppel en wil weer in zee met Keizer

Jurgen Streppel is niet langer de trainer van Al Jazira. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten communiceert via de officiële kanalen dat de vijftigjarige trainer is ontslagen. Landgenoot Marcel Keizer volgt Streppel mogelijk op.

Furieuze Santos-voorzitter wil transferverbod voor Ajax

Ajax heeft zich de woede op de hals gehaald van José Carlos Peres, voorzitter van de Braziliaanse topclub Santos. De preses stelt dat de Amsterdamse club op onreglementaire wijze heeft gewerkt aan de komst van toptalent Giovanni Manson Ribeiro (17). Om zijn gelijk te halen, stapt Peres naar het Internationaal Sporttribunaal (CAS).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen