Groenendijk wil dat ADO niet meer braafste jongetje van de klas is

1 november 2019, 17:45

Alfons Groenendijk is het zat dat ADO Den Haag het braafste jongetje van de klas is. De trainer hoopt dat zijn ploeg heeft geleerd van de verloren bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-0) en zondag bij sc Heerenveen meer als bad boy voor de dag komt. "We moeten voor ieder punt vechten", aldus de trainer.

Met negen punten uit elf wedstrijden staat ADO er niet bepaald goed voor in de Eredivisie. De Hagenaren wonnen vorige week knap bij Vitesse (0-2), maar wisten daar midweeks in het bekertoernooi geen goed vervolg aan te geven. "In het eerste uur is Luuk Koopmans niet eens in beeld geweest. We hebben twee corners tegen gehad en één rollertje. Eigenlijk hadden we de wedstrijd onder controle. Maar we scoorden niet en dan gaan we domme dingen doen", zegt Groenendijk vrijdag op de persconferentie.

"Wij vallen nooit in de zestien. Wij schieten nog steeds ballen uit als de tegenstander geblesseerd is. Dat gebeurt andersom niet. Als Aaron Meijers zo'n aanslag krijg als gisteren, is hij de eerste die staat. Dat zijn slimmigheden waar je wedstrijden op wint. Ik wil niet zeggen dat je een tegenstander een kaart aan moet smeren, maar iedereen zag dat het een rode kaart was. Je moet de situatie benutten. Dat doen wij niet. Wij zijn ADO, we hebben een reputatie, maar we zijn het liefste jongetje van de klas als het gaat om dat soort dingen", gaat hij verder.

?

Tegen Vitesse zag Groenendijk een echte vechtmachine. "De exceptionele kwaliteiten die we hadden, hebben we op dit moment niet. Dus moet je voor ieder punt bij wijze van spreken aan het zuurstof. Dat kleine beetje extra heb ik gisteren in de tweede helft gemist.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen