De Ligt: "Stengs en Boadu zitten volkomen terecht bij Oranje"

14 november 2019, 07:59

Matthijs de Ligt acht Calvin Stengs en Myron Boadu klaar voor hun Oranje-debuut. Zelf was de verdediger van Juventus zeventien toen hij zijn eerste minuten voor het Nederlands elftal maakte. "Goed genoeg zijn is het allerbelangrijkste, dan maakt leeftijd of ervaring in de Eredivisie niet uit", aldus De Ligt.

Boadu (18) en Stengs (20) zijn beiden nog jong, met nog weinig Eredivisie-duels in de benen: 21 om 35. De Ligt vindt dat dit geen issue moet vormen. "Het niveau in de Eredivisie ligt tegenwoordig hoog", zegt de oud-Ajacied in De Telegraaf. "Ik zie regelmatig beelden van AZ. Boadu is heel bedreven in het scoren en Stengs creëert veel kansen. Ik weet wat ze kunnen, tegen Calvin heb ik vaak gespeeld. Hij én Boadu zitten volkomen terecht bij Oranje."

Het debuut van De Ligt in het Nederlands elftal verliep dramatisch. "Vooraf was er weinig kritiek op mijn selectie, dat kwam pas ná mijn debuut. Ik werd met een basisplaats direct in het diepe gegooid, in en tegen Bulgarije. We kwamen door een fout van mij snel op achterstand. Omdat ik niet goed speelde en het elftal ook niet in goeden doen was, werd ik door Danny Blind al in de rust gewisseld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen