FC Den Bosch krabbelt terug en gaat onderzoek doen

17 november 2019 – FC Den Bosch is zondagavond alsnog met een ander bericht naar buiten getreden. De club uit Brabant sprak eerder over 'kraaiengeluiden' aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira, maar gaat nu toch onderzoek doen naar racisme.

FC Den Bosch krabbelt terug en gaat onderzoek doen

'Op een dag als vandaag ligt alles wat ook maar de schijn heeft van racisme en/of discriminatie extra gevoelig. Laat één ding duidelijk zijn; FC Den Bosch distantieert zich van alles wat hiermee te maken heeft en treedt krachtig op tegen stadionbezoekers die zich hier schuldig aan maken', schrijft de Brabantse club in een verklaring. 'De zogenaamde 'kraaiengeluiden' dateren uit de tijd dat Hans Kraay jr. voor de club speelde. Willekeurig de tegenstander, iedere buitenspeler van de tegenstander die aan de kant van De Viert-tribune aan de bal is, wordt met regelmaat 'getrakteerd' op zo'n 'kraaienconcert'', schreef Den Bosch.

De club is zondagavond alsnog met een ander statement op de proppen gekomen. 'De uitspraken van Excelsior-speler Moreira zijn voor FC Den Bosch aanleiding nader onderzoek te plegen om te achterhalen wat er exact is geroepen vanaf de tribune. FC Den Bosch benadrukt nogmaals dat zij zich distantieert van discriminatie en racisme', laat de club weten.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd