Van der Ven biedt Mendes Moreira persoonlijke excuses aan

18 november 2019 – FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven is maandag naar Rotterdam afgereisd om persoonlijk zijn excuses aan te bieden aan Ahmad Mendes Moreira. Dat laat voorzitter Jan Hein Schouten van de Bosschenaren weten aan Omroep Brabant. Direct na de wedstrijd noemde Van der Ven de Excelsior-aanvaller nog 'een zielig mannetje'.

Van der Ven biedt Mendes Moreira persoonlijke excuses aan

Door zijn reactie kwam Van der Ven onder vuur te liggen. De zondag in Den Bosch racistisch bejegende Mendes Moreira was voor de camera van FOX Sports zichtbaar aangedaan door de uitlatingen van de trainer van de tegenstander. "Ben je ziek in je hoofd ofzo? Hij zegt dat ik een zielig mannetje ben, denk je dat ik dit moet accepteren anno 2019?", zei hij onder meer.

Een aantal uren na de wedstrijd krabbelde Van der Ven - evenals FC Den Bosch - terug. Maandag hebben de trainer en speler elkaar in Rotterdam weer gesproken. "Ik kan je vertellen dat het contact tussen de twee is hersteld. Daar stond onze trainer ook op en we zijn ontzettend blij dat Mendes hiervoor openstaat. Hij ging naar Rotterdam om toe te lichten dat dit niet de bedoeling was, dat het niet bij hem past, niet bij de club past en dat deze jongen dat helemaal niet verdient", aldus de voorzitter.

Mendes Moreira blij met steunbetuigingen
Mendes Moreira is blij met de steun en de positieve berichten die hij heeft gekregen na wat er zondag is gebeurd. "Het heeft een hoop losgemaakt", weet hij. "Misschien ook omdat het de eerste keer was dat er een wedstrijd in Nederland door racistische leuzen is stilgelegd."

De aanvaller benadrukt tegenover het Algemeen Dagblad dat hij niet blij was met de eerste reactie van Van der Ven. "Ik vond dat hij op z'n minst z'n eigen mening had kunnen vormen, in plaats van zeggen dat hij alleen maar achter het statement van de club stond."

"Wat ik wel wil zeggen: ik heb verhalen gelezen dat de trainer van FC Den Bosch dat hij niet eens thuis kon slapen en dat hij en zelfs z'n dochtertje bedreigd worden. Ik weet dat hij me een 'zielig mannetje' genoemd heeft, maar het was nooit mijn intentie om hem in zo'n kwaad daglicht te zetten", besluit hij.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd