Premier Rutte schuift aan bij gesprek clubs en KNVB over racisme

19 november 2019 – Wat er zondag is gebeurd bij de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior, is ook in de politiek onderwerp van gesprek. Het feit dat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend door fans van de thuisploeg, zorgde dinsdag voor een discussie in de politiek.

Premier Rutte schuift aan bij gesprek clubs en KNVB over racisme

Tijdens het Vragenuur kaartte Jan Paternotte (D66) het onderwerp aan. "Zo ranzig als racisme kan zijn, zagen wij afgelopen zondag", sprak hij. "Honderdduizenden Nederlanders voelden de pijn van Moreira." Duidelijk werd dat minister Bruno Bruins in gesprek zal gaan met beide clubs en de KNVB. Ook premier Mark Rutte zal zich bij dat gesprek gaan voegen.

Hij zei in de Tweede Kamer dinsdag dat mensen 'elkaar op hun gedrag moeten aanspreken'. "Als dit het land is waar wij wonen, kunnen wij het tentje beter sluiten", sprak Rutte. "Het is het stomste en domste wat je in een land kan doen." Volgens hem kan de politiek het niet direct oplossen. "Heb niet de illusie dat we dit alleen oplossen met wetgeving en mensen bij elkaar roepen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd