Gisteren gemist: nieuwe actie tegen racisme, Oranje treft Spanje?

21 november 2019, 00:30   Bijgewerkt: 20 november 2019, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 20 november.

Volgende actie tegen racisme: wedstrijden één minuut stilgelegd

Als volgend statement tegen racisme willen de Nederlandse betaald voetbalclubs één minuut niet voetballen. De Eredivisie CV (ECV) en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) hebben dit voorstel bij de clubs neergelegd. Het idee is om direct na het beginsignaal het spel zestig seconden stil te leggen. Over die informatie beschikt het Algemeen Dagblad.

'Nederland speelt eerste EK-test in maart tegen Spanjaarden'

De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal is tegen Spanje. Dat beweren Spaanse media. Eind maart zouden de EK-deelnemers elkaar treffen in de Johan Cruijff ArenA. Vanuit beide bonden is nog niets officieel bevestigd.

Boycot haalt niets uit: uitvak van PSV in Emmen uitverkocht

Ondanks een voorgestelde boycot is het uitvak van PSV volgende week in Emmen uitverkocht. De supportersgroeperingen Lighttown Madness en Boys from the south wilden protesteren tegen het late aanvangstijdstip op zondagavond (20.00 uur). Maar in plaats van een leeg uitvak.

UEFA: onderzoek naar replay bij Oranje en Roemeens racisme

Het laatste EK-kwalificatieduel van Oranje krijgt nog een staartje. De UEFA heeft de KNVB aangeklaagd vanwege het tonen van een herhaling op de schermen in de Johan Cruijff ArenA. Om welke herhaling het exact gaat, is onduidelijk. Tegen Estland waren onder andere de replays van de doelpunten te zien.

Moreno houdt Spaanse vuile was binnen: 'Bitterzoet'

Robert Moreno weigert de vuile was buiten te hangen na zijn plostelinge vertrek als bondscoach van Spanje. Moreno moest wijken voor de teruggekeerde Luis Enrique. Zelfs als assistent-trainer krijgt Moreno geen rol in de staf van de man die hij om privé-omstandigheden succesvol verving . 'Mijn periode als bondscoach begon en eindigt met een bitterzoete smaak', laat de vertrekkende bondscoach weten in een verklaring.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen