Oekraïne na strafschoppen langs Zwitserland

Ger
26 juni 2006, 23:45

Na een slaapverwekkend duel heeft WK-debutant Oekraïne de kwartfinale bereikt. De Oost-Europeanen hadden een penaltyreeks nodig om zich van Zwitserland te ontdoen. In de reguliere speeltijd wisten beide ploegen niet te scoren.

In Keulen was de Zwitserse ploeg, waar de zwaar geblesseerde Philippe Senderos ontbrak, verantwoordelijk voor het eerste gevaar. Een prima schot van Raphaël Wicky noopte doelman Alexandr Shovkovsky tot een noodzakelijke redding. Zwitserland had moeite om het spel te maken, maar de ploeg wist meer te inspireren dan de stugge brigade van coach Oleg Blochin.

Hoewel beide teams veel inzet toonden, waren de eerste 45 minuten in het RheinEnergieStadion bijzonder pover. Zwitserland en Oekraïne konden weinig lijn in hun spel aanbrengen en acties voor de doelen waren uiterst spaarzaam. Vooraf had Blochin al aangegeven dat zijn ploeg niet op avontuur zou gaan. "Onze organisatie is de grootste kracht. Alles wat er nu nog komt is meegenomen", aldus de oud-international.

Na rust viel er voor de toeschouwers in Keulen nog minder te genieten. Zwitserland nam weliswaar het initiatief maar bezat te weinig kwaliteit om het Oekraïne serieus lastig te maken. De afwachtende Oost-Europeanen kregen daarentegen de beste kansen. In de 67e minuut schoot Shevchenko net naast het doel van Pascal Zuberbühler. Uit een hoekschop kopte Andrii Husin in de 75e minuut rakelings voorlangs.

Na het verstrijken van de officiële speeltijd stonden beide ploegen niet geheel onverwacht nog steeds op een doelpuntloze remise. De neutrale toeschouwers lieten duidelijk horen dat ze niet blij waren met een verlenging van de slapeloze partij. Veel voetbalfans in het RheinEnergieStadion zullen achteraf gewenst hebben dat ze hun maandagavond met een andere activiteit hadden ingevuld.

In het extra half uur zakte het niveau van de wedstrijd nog verder naar beneden. Doordat de spelers ook nog eens de vermoeidheid gingen voelen, slaagden Zwitserland en Oekraïne er niet meer in een kans van betekenis af te dwingen. Na 120 minuten floot de Mexicaanse scheidsrechter Archundia af en moest er via een penaltyreeks een winnaar komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen