PSV-aanwinst Lato mag van Valencia niet in Jong PSV spelen

24 november 2019, 17:48

De situatie van Toni Lato zorgt voor hoofdbrekens bij PSV. De linksback werd in de zomer gepresenteerd als opvolger van Angelino, maar is volgens Mark van Bommel nog te licht voor speelminuten in het eerste elftal. Spelen in Jong PSV zit er ook niet in door regels vanuit Valencia. Dat liet Van Bommel zondag weten na de 2-1 zege op sc Heerenveen.

Lato speelde nog niet in in het eerste elftal en kwam alleen 153 minuten uit voor Jong PSV. "Het is een hele moeilijke situatie", zegt Van Bommel tegen FOX Sports. "Toni is een goede voetballer, alleen op dat moment vonden wij hem nog niet goed genoeg. Hij moest wennen aan de speelwijze, eerste seizoen in het buitenland, een jonge gozer. We wilden hem speelminuten op laten doen in Jong PSV, want daar mag hij nog spelen omdat hij jonger is dan 23 jaar. Alleen hij krijgt geen toestemming van Valencia. En als je geen wedstrijdminuten hebt, dan kan je heel moeilijk invallen. Dan kan ik je een keer tien minuten laten invallen, een keer een kwartier, maar je moet vaker wisselen zoals vandaag bijvoorbeeld met Steven Bergwijn en dan gaan je wissels op. Dat is het probleem."

Het is dus moeilijk voor PSV om de verdediger in te passen. De club zoekt naar een oplossing, zegt Van Bommel. "Hij mag niet voetballen bij Jong PSV, dus dan wordt de periode dat je geen minuten maakt alleen maar langer", zegt Van Bommel. "Het staat in het huurcontract. Dat is een regeltje. Het mag wel, maar als je in het eerste elftal niet speelt dan houdt het op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen