Idrissi dronk nooit koffie met Koeman: "Begrip voor alles"

26 november 2019, 07:50

Oussama Idrissi werkte zijn interlands als jeugdinternational af voor Oranje, maar koos er in februari voor uit te komen voor het nationale team van Marokko. Een échte keuze, zoals bijvoorbeeld Mohammed Ihattaren en Sergiño Dest hebben moeten maken, had de AZ-aanvaller niet.

Ronald Koeman dronk koffie met Ihattaren, die voor Oranje koos, en Dest, die een interlandcarrière bij de Verenigde Staten prefereerde. Idrissi werd daarentegen niet benaderd door de bondscoach van het Nederlands elftal. "Prima. Ik heb begrip voor alles. Ik drink alleen koffie met Slot", zegt hij met een lach tegen De Volkskrant.

Over het Nederlands elftal denkt Idrissi niet meer na. "De media maken altijd meer van zo'n keuze dan de speler zelf, dat zag je ook bij Ihattaren. Kijk, je streept plussen en minnen tegen elkaar weg met je familie. Dan kies je voor een land en kun je niet meer voor een ander land kiezen."

Idrissi is bezig aan een sterk seizoen en was in alle competities al goed voor tien doelpunten en zeven assists. Afgelopen zomer toonden enkele club interesse, maar een overstap naar Torino en Krasnodar ging niet door. "Uiteindelijk komt elke voetballer op het podium waar hij hoort. Je weet van tevoren nooit wat wijsheid is", maakt hij zich niet druk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen