Van Egmond over 'buitenspelgoal' Odgaard: "Kon VAR niet zien"

8 december 2019, 23:20

Bij de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en sc Heerenveen maakte Jens Odgaard tien minuten voor tijd de 1-2 voor de Friezen, maar na afloop ontstond er veel discussie over die treffer omdat de Deen de goal al dan wel niet vanuit buitenspelpositie maakte. De VAR had te weinig beelden om te kunnen oordelen, dus telde de goal. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond reageert op de situatie.

"Het was niet te zien voor de VAR. Het moment is voor de assistent. Hij oordeelde of het wel of niet buitenspel was", zei de oud-scheidsrechter tegenover FOX Sports. "Hij oordeelt op dat moment dat het geen buitenspel is. Dan kijkt de VAR de situatie na en ziet hij dat de beslissing niet overduidelijk fout is, dus blijft de genomen beslissing van de assistent gewoon staan. In dit geval dus geen buitenspel en een doelpunt."

Doordat er in het stadion van RKC maar een bepaald aantal camera's beschikbaar gesteld kunnen worden, was er niet voldoende bewijs om de goal af te keuren voor buitenspel. FOX-analist Kenneth Perez sprak van 'competitievervalsing', omdat de camera's niet bij elke wedstrijd in gelijke getalen aanwezig zijn. "De hoek was niet goed zichtbaar. In de helft van de wedstrijden hebben we de juiste camera's, maar in de kleinere stadions is dat soms niet mogelijk. Het blijft gewoon lastig", reageerde Van Egmond verder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen