AZ zeer tevreden met besluit: "Schitterend dat we terug mogen"

10 december 2019, 15:05

Maandenlang werkte AZ de 'thuiswedstrijden' af in Den Haag, maar dat gaat met ingang van komend weekend veranderen. Vanaf dan spelen de Alkmaarders weer in eigen huis, te beginnen tegen Ajax. Hoofdtrainer Arne Slot is tevreden.

AZ hoorde dinsdagochtend van de gemeente dat het zondag tegen Ajax in eigen huis met publiek mag spelen. "We hoorden het rond twintig over tien", reageert Slot bij De Telegraaf. "Schitterend dat we terug mogen naar ons eigen stadion." Dinsdag trainde de ploeg van Slot in het stadion. "We hebben van tevoren besloten dat we vandaag in het stadion zouden trainen. Ook al moest het besluit nog genomen worden. We benaderden het alsof we hier in Alkmaar moesten spelen. Op het moment dat het wél zou doorgaan, zouden we twee keer in het stadion hebben getraind."

Slot weet dat niet alle spelers bekend zijn met het stadion. "Sommige jongens hebben nog nooit in het stadion gespeeld. Het is een andere aanblik, een ander veld, de bekenden zitten op andere plekken. Het is anders." Het AFAS Stadion is nu dakloos en dat is wel even iets anders, weet de coach. "Beetje dat Spaanse hè. Iets wat nieuw is, is vaak mooi. Zelfs zonder dak. Als er nou nog een zonnetje bij is, is het helemaal af. Hoewel, wat het weer betreft maak ik me niet zoveel zorgen. Ik ben één van de weinigen die zondag wél overdekt zit."

Overigens werd dinsdag ook al bekend dat het duel met Ajax zondag uitverkocht is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen