Johnsen: "Ik zou graag bij AZ blijven, maar wil wel spelen"

13 december 2019, 08:40   Bijgewerkt: 13 december 2019, 08:55

Bjørn Johnsen weet niet waar hij na de winter speelt. De Noorse spits werd aan het begin van dit seizoen door AZ verhuurd aan Rosenborg BK, maar was daar geen vaste bassispeler. Ook in de wedstrijd tegen PSV van donderdagavond werd hij gepasseerd en zat hij vanwege zijn aflopende contract niet eens bij de selectie.

"Mijn toekomst is nog onduidelijk. Ik speel hier volgend seizoen niet meer en de trainer wilde met hem iemand spelen die hier straks nog wel zit", zei hij voor de camera van FOX Sports. De spits kreeg pas in Eindhoven te horen dat hij niet bij de selectie zou zitten. "Mijn seizoen is over, vandaag (donderdag) was de laatste wedstrijd voor ons. Ik ga in de winter weer terug naar AZ en dan gaan we kijken wat er gaat gebeuren."

Johnsen volgt de prestaties van AZ nog altijd op de voet en ziet dat zijn broodheer geweldig presteert dit seizoen, mede daardoor weet hij niet welke rol er voor hem is weggelegd in Alkmaar. "Ik weet nog niet of ik bij AZ blijf of weer vertrek. Ik ga eerst op vakantie en daarna hoor ik het wel. Ik heb al wel met de club gesproken en zij hebben mij verteld dat ik gewoon met het eerste mee kan gaan in de voorbereiding. Ik zou heel graag bij AZ blijven, maar dan moet ik wel spelen. Speeltijd is het belangrijkste, als dat niet bij AZ kan dan maar ergens anders."

Johnsen kwam vorig jaar zomer over van ADO Den Haag en heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2022. Bij Rosenborg had hij een contract tot en met december en kwam hij in elf competitiewedstrijden tot vijf doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen