Mac-Intosch: "Ajax club die me heeft gemaakt tot wie ik nu ben"

13 december 2019 – SC Cambuur doet het boven verwachting goed dit seizoen. De ploeg van Henk de Jong staat bijna halverwege de competitie op een geweldige eerste plaats en treft vrijdagavond nummer twee Jong Ajax. Een belangrijk treffen voor de ploeg uit Friesland, zo weet ook vaste rots in de branding Calvin Mac-Intosch. De centrale verdediger treft de club waar hij elf jaar lang speelde.

Mac-Intosch: "Ajax club die me heeft gemaakt tot wie ik nu ben"

De dertigjarige verdediger zat vanaf zijn achtste in de jeugdopleiding van de Amsterdammers en kent de club door en door. Op zijn negentiende kwam er een einde aan zijn tijd bij Ajax, mede door twee zware knieblessures. "Ik woon zelf nog altijd in Amsterdam. Ajax is de club die me heeft gemaakt tot de speler wie ik nu ben", zei hij in de Leeuwarder Courant. "Het was een mooie tijd en die club blijft altijd speciaal voor mij."

Plek één en twee in de Eerste Divisie geven recht op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie en Cambuur is als koploper volop in de race voor die plaatsen. De wedstrijd tegen Jong Ajax is dan ook weer een hele belangrijke. De Amsterdammers zijn de meest scorende ploeg in de Eerste Divisie, terwijl Cambuur de minste tegengoals kreeg in de competitie. "Het gaat zeker spannend worden. Je wint niet zomaar even van beloftenteams. Misschien is dat soms nog wel eens de beeldvorming, maar Jong Ajax staat natuurlijk niet voor niets tweede. Een prima ploeg. Winnen zou gewoon weer een hele goede zaak zijn."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd