Stekelenburg en Van Nistelrooy toegevoegd aan staf Koeman

17 december 2019, 15:10   Bijgewerkt: 17 december 2019, 15:16

Er zijn mutaties doorgevoerd in de technische staf van Ronald Koeman. De KNVB kondigt dinsdag aan dat Ruud van Nistelrooy en Maarten Stekelenburg aan de staf van het Nederlands elftal zijn toegevoegd. De 47-jarige Stekelenburg wordt de nieuwe assistent van Koeman en volgt Kees van Wonderen op, die onlangs vertrok bij het Nederlands elftal. Van Nistelrooy is erbij op het aanstaande EK.

Stekelenburg wordt de nieuwe assistent van Koeman. Die functie was open nadat Van Wonderen eerder deze maand bij de bond vertrok. Ook van Nistelrooy doet zijn intrede in de staf van Koeman. Hij komt Oranje rondom EURO 2020 helpen. Hij is momenteel coach van PSV Onder-19 en heeft van zijn club toestemming gekregen om ook bij de KNVB aan het werk te gaan tijdens het EK. Stekelenburg sluit daarentegen nu al aan.

"Na alle mooie jaren bij de KNVB-jeugdelftallen is dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid op het hoogste niveau te werken. Ik kijk er naar uit om bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan. Dat is een geweldige kans, zeker met het oog op het EK deze zomer", zegt Stekelenburg. Hij is al sinds augustus 2016 werkzaam bij de bond.

Van Nistelrooy maakte al eerder deel uit van de technische staf van het Nederlands elftal. In juli 2014 tekende hij een tweejarig contract als assistent-bondscoach onder Guus Hiddink. Na het vertrek van Hiddink was hij ook onder Danny Blind actief als assistent, gezamenlijk met Marco van Basten. Na die periode werkte hij bij PSV.

"Het is een prachtige kans voor mij om als assistent-trainer deel uit te mogen maken van de staf van Oranje voor dit eindtoernooi. Een uitdaging die ik met beide handen aanpak, en ik zal er alles aan doen om bij te dragen aan een succesvol EK", reageert de voormalig topspits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen