Bizot en Hoogma missen eerste wedstrijd na winterstop

23 december 2019 – Marco Bizot moet de eerste wedstrijd na de winterstop missen vanwege zijn rode kaart van afgelopen weekend. De doelman is door de aanklager betaald voetbal voor één duel geschorst. Ook Justin Hoogma van FC Utrecht moet één duel toekijken na zijn rode prent tegen Feyenoord.

Bizot en Hoogma missen eerste wedstrijd na winterstop

Bizot kreeg zaterdagavond al vijf minuten rood toen hij de doorgebroken Ragnar Ache van Sparta neerhaalde. AZ moest hierna met tien man door en ging uiteindelijk met 3-0 ten onder op Het Kasteel. De doelman zal door zijn schorsing het thuisduel met Willem II aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ook Hoogma kreeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop een directe rode kaart. Hij kreeg tien minuten voor tijd de rode prent te zien van arbiter Björn Kuipers nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde. Het stond toen 1-2 voor Feyenoord en dat was ook de uiteindelijke eindstand. Hoogma had daarvoor nog wel gescoord voor FC Utrecht. Hij moet de eerste wedstrijd na de winterstop uit tegen PEC Zwolle missen.

Eredivisie

gerelateerd