Van Hooijdonk: "Sydney veel verder dan ik op die leeftijd"

28 december 2019 – Voor Pierre van Hooijdonk was 2019 een speciaal jaar. De oud-spits zag zijn zijn zoon doorbreken in het eerste elftal van NAC Breda, de club die hijzelf nog een warm hart toedraagt. Sydney van Hooijdonk is als clubtopscorer de winterstop ingegaan en dat zorgt voor trots bij Pierre.

Van Hooijdonk: "Sydney veel verder dan ik op die leeftijd"

Van Hooijdonk was zelf een doeltreffende spits en ziet dat zijn zoon hetzelfde type speler is. Hij volgt de carrière van zijn zoon van jongs af aan. "Als je mensen naar een jeugdwedstrijd stuurt om te kijken wie de drie besten zijn dan pakken ze altijd dezelfde spelers eruit: de jongens met een goede techniek en trucjes in hun spel. Alleen lopen daaromheen ook spelertjes bij wie het moeilijker te doorgronden is hoeveel rek erin zit. Sydney is zo'n speler. Voor zowel Sydney als mij geldt dat we geen mooie, sierlijke spelers zijn en daar moeten wij altijd tegen vechten", zegt hij tegen De Telegraaf.

De vergelijkingen tussen vader en zoon worden veel gemaakt, weet Pierre. "Wat daarbij wel meespeelt is dat we als voetballers zoveel op elkaar lijken", vindt de oud-international. "Als Sydney linksback zou zijn, dan was het anders. Nu past het plaatje perfect voor de mensen. Ik snap dat ergens wel, want het lijkt wel verdacht veel op elkaar. Maar wat je wel hebt is dat mensen vaak de vergelijking maken tussen de Pierre van Hooijdonk die ze kennen van Feyenoord, toen ik 31 was, en de 19-jarige Sydney nu. Dat is geen eerlijke vergelijking. Als ik kijk waar ik stond als 19-jarige dan is Sydney veel verder dan ik toen. Sydney is bijvoorbeeld veel sterker dan ik op die leeftijd, want in onze tijd zaten alleen bodybuilders in het krachthonk en zag je daar geen voetballers. Maar ook qua traptechniek ligt hij voor op mij. Als ik zie wat hij met zijn trap kan, dan beheerst hij op deze leeftijd al hartstikke veel."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd