AZ niet in topvorm: "We moeten het niet groter maken dan het is"

19 februari 2020, 18:00

Teun Koopmeiners kijkt ondanks de mindere vorm van AZ enorm uit naar de Europa League-ontmoeting met LASK Linz. Terwijl de Oostenrijkse club afgelopen weekend zijn topvorm bevestigde door te stunten bij RB Salzburg (2-3), verloren de Alkmaarders bij FC Twente (2-0). Dat gebeurde slechts enkele dagen na de smadelijke 1-3 nederlaag tegen NAC Breda in de KNVB Beker.

"Het is geen topweek geweest, dat zijn de feiten", begint Koopmeiners zijn relaas woensdag op de persconferentie. "De beker is een dreun geweest en dat je daarna verliest, is ook niet lekker. We moeten het niet groter maken dan het is. We bevinden ons in een geweldige positie met de knockout-fase van de Europa League en de tweede plek in de competitie. In Europa hebben we in de groepsfase een fantastische fase gehad, met mooie en gekke wedstrijden. Dat maakt alleen dat het kriebelt om morgen aan de slag te gaan."

LASK Linz moet niet onderschat worden, weet Koopmeiners. "Het is een club die in een goede fase zit en afgelopen weekend een goede prestatie heeft neergezet. Ze werken keihard en vormen een collectief. Een onwijs goed team. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we zitten bij de laatste 32 van Europa, dus dat is ook niet niks."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen