Sugawara tekent bij AZ: "Dankbaarheid tonen op het veld"

23 februari 2020, 11:22

Yuki Sugawara heeft in zijn eerste halfjaar in Nederland dusdanig veel indruk gemaakt op AZ dat de Alkmaarders hebben besloten om de optie in zijn huurcontract te lichten. Hij tekende zondag een contract tot de zomer van 2025 en is dankbaar.

?De negentienjarige vleugelspeler maakt een prima indruk bij AZ en heeft zodoende een vast contract verdiend. "Ik ben erg blij en wil mijn dankbaarheid tonen aan mijn familie op het veld", zegt hij op de clubwebsite. "In het begin verstond ik geen Nederlands of Engels, maar nu begrijp ik steeds meer van beide talen. Het verbeteren van de communicatie gaat ook mijn prestaties op het veld verbeteren. Titels zijn heel belangrijk. Niet één, maar meerdere. Als speler van AZ is het mijn plicht om de club altijd bij de toptwee in de Eredivisie te laten eindigen.

Ook Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is content. "Het is mooi dat we Yuki het afgelopen half jaar hebben kunnen zien spelen en trainen", vertelt hij. "We waren vrij snel overtuigd dat we de optie in zijn contract zouden lichten. Dat hebben we nu gedaan. Het is een jonge speler die laat zien dat hij er al klaar voor is als hij in het eerste elftal moet spelen. Dan is het mooi dat je een talent voor zo'n lange tijd kan vastleggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen