Gisteren gemist: Man City wint League Cup, AZ verslaat Ajax

2 maart 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 1 maart.

Man City wint voor derde keer op rij de League Cup

Voor het derde jaar op rij heeft Manchester City de League Cup gewonnen. De formatie van Pep Guardiola kwam zondag op Wembley na een goede start al snel op een 2-0 voorsprong, maar zag Aston Villa vervolgens nog terug komen in de wedstrijd. Uiteindelijk won de nummer twee van de Premier League met 2-1.

Treffer Kluivert maakt inbreng van Pereiro onschadelijk

AS Roma is zondagavond in het spoor gebleven van concurrent Atalanta Bergamo als het gaat om een Champions League-plek. Mede dankzij een doelpunt van basisklant Justin Kluivert werd Cagliari – dat haar vrije val in de Serie A zodoende doorzet – ondanks een treffer van oud-PSV'er Gastón Pereiro relatief simpel verslagen: 3-4.

AZ deelt Ajax volgende mega-dreun uit en wint in de ArenA: 0-2

AZ is zondagavond in punten gelijk gekomen met Eredivisie-koploper Ajax. In een rechtstreeks duel tussen de nummers één en twee op de ranglijst was AZ een wedstrijd lang de betere ploeg, maar duurde het na een vlugge openingstreffer van Myron Boadu lang voor de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Oussama Idrissi werd uiteindelijk de matchwinner (0-2).

Jongelingen helpen Real Madrid aan zege in El Clásico

FC Barcelona heeft de eerste plaats verspeeld na een El Clásico die zich in hoog tempo afspeelde en in de tweede helft grote kansen met zich meebracht. De stand op het scorebord bleef lang onveranderd, maar na zeventig minuten spelen bracht Vinicius Junior daar verandering in. Barcelona had er geen antwoord op en Mariano gaf in blessuretijd de genadeslag, waardoor Real Madrid de koppositie in LaLiga heeft overgenomen: 2-0.