Vlap in bloedvorm: "Het is niet altijd even makkelijk geweest"

9 maart 2020 – Michel Vlap verkeert in een bloedvorm. De Fries scoorde zaterdag tegen Zulte Waregem een hattrick, nadat hij in de twee wedstrijden ook al trefzeker was voor Anderlecht. Daarmee heeft Vlap een streep gezet onder een moeizame periode. "Het is niet altijd even makkelijk geweest", zegt de middenvelder, die een periode zijn basisplaats kwijt was.

Vlap in bloedvorm: "Het is niet altijd even makkelijk geweest"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik woonde voor het eerst op mezelf, ook nog in het buitenland. Bovendien voetbal ik bij een grote club, waar de resultaten tegenvielen", zegt de oud-speler van sc Heerenveen in de Leeuwarder Courant. "Maar uiteindelijk is het simpel: je moet gewoon hard blijven werken en vertrouwen in jezelf houden. Ik ben heel blij dat het nu weer goed gaat."

Lees ook: hattrick Vlap bij zevenklapper Anderlecht, Club wint stadsderby

Vlap wijst twee zaken aan als omslagpunt. "Mijn twee doelpunten, vlak voor de winterstop in de thuiswedstrijd tegen Genk. En het gesprek dat ik met trainer Frank Vercauteren en Vincent Kompany heb gevoerd. Ik zat veel op de bank en heb op een gegeven moment gevraagd wat ik moest doen om weer te gaan spelen, aan welke onderdelen van mijn spel ik moest werken. Hun antwoord was dat ik positief moest blijven en hard moest blijven werken. Dat heb ik altijd gedaan. Je moet geloven dat je kans wel weer komt."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd