FC Sion zet te midden van coronacrisis spelers op straat

19 maart 2020 – FC Sion heeft rigoureuze maatregelen genomen om tijdens de coronacrisis het hoofd boven water te houden. Meerdere spelers zijn op staande voet ontslagen door Christian Constantin, voorzitter van de Zwiterse club. De manier waarop zij op straat zijn gezet, verdient niet de schoonheidsprijs.

FC Sion zet te midden van coronacrisis spelers op straat

Onder meer Johan Djourou en Alex Song (beiden ex-Arsenal) hebben hun congé gekregen, meldt Blick. Zij moeten het veld ruimen omdat de inkomsten van FC Sion zijn opgedroogd. De Zwitserse competitie werd begin maart stilgelegd vanwege het coronavirus. Tot in elk geval eind april wordt er niet gevoetbald in de Super League.

Vlak voordat de spelers werden ontslagen, ontvingen zij een brief met de mededeling dat hun salaris zou worden verminderd. Zij werden gevraagd de papieren te ondertekenen, maar kregen nauwelijks tijd om zich te beraden. Voor woensdag 12.00 uur wilde de club een antwoord hebben. Sommige spelers lieten de deadline aan zich voorbijgaan, anderen lieten weten niet akkoord te gaan.

De spelers die niet binnen de deadline antwoordden of niet akkoord gingen, werden dezelfde dag nog op straat gezet. De Zwitserse spelersvakbond heeft inmiddels aangekondigd alle ontslagen te zullen aanvechten.

Eredivisie

gerelateerd