Transferweekje: Arias, Ié, Wöber, Hoedt, Lens en Eredivisie-sterren

11 april 2020, 12:01   Bijgewerkt: 11 april 2020, 13:14

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Lens wil in Nederland blijven

Vanwege de coronacrisis is Jeremain Lens terug in Nederland en als het aan hem ligt, blijft hij hier ook. Althans, het Turkse Fanatik beweert dat de 32-jarige aanvaller van Besiktas weer in de Eredivisie aan de slag wil. Die wens zou de 34-voudig international kenbaar hebben gemaakt aan zijn naaste omgeving. Volgens het bericht heeft Lens al aanbiedingen op zak en rekent hij op begrip van Besiktas, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt. Lens werd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355632/transferweekje/,_blank,vorige zomer] door Turkse media ook al in verband gebracht met een vertrek, omdat zijn salaris op de begroting van Besiktas zou drukken. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362431/advocaat-sprak-met-lens-en-sluit-aanwinsten-nog-niet-uit/,_blank,In januari sprak Dick Advocaat nog met hem]. Beide keren bleef Lens Besiktas trouw. Komt het dit keer wel tot een vertrek?

Eredivisie-smaakmakers op lijstjes

Eredivisie-pareltjes Luis Sinisterra en Oussama Idrissi mogen dromen van een mooie transfer. Volgens Don Balon heeft Sinisterra de belangstelling gewekt van Atlético Madrid. Naast de Feyenoorder zouden de Madrilenen ook interesse hebben in Hirving Lozano. Echter kleeft aan Sinisterra niet zo'n fors prijskaartje. In navolging van Sinisterra werd Idrissi door [a,https://www.corrieredellosport.it/news/calcio/calcio-mercato/2020/04/08-68667647/napoli_tre_nomi_sull_esterno_everton_boga_e_rashica/,_blank,Corriere dello Sport] in verband gebracht met Napoli. De Italiaanse club houdt rekening met een vertrek van José Callejon en brengt daarom de opties voor zijn opvolging in kaart. Behalve oud-Vitessenaar Milot Rashica, Jeremie Boga (Sassuolo), Everton (Gremio) en Felipe Anderson (West Ham United) prijkt ook Idrissi op dat lijstje.

Lyon fan van Wöber

De terugkeer van Maximilian Wöber naar Oostenrijk heeft hem goed gedaan. Na avonturen bij Ajax en Sevilla speelt de 22-jarige verdediger tussen de Alpentoppen voor Red Bull Salzburg. De vraag is voor hoe lang nog, want een vierde transfer in drie jaar tijd (!) lonkt. In de Champions League-campagne tegen Liverpool, Napoli en Racing Genk gaf Wöber zijn visitekaartje af. Dankzij die optredens staat in in belangstelling van Olympique Lyon, zo is het gerucht. Technisch directeur Juninho is volgens Foot Mercato fan van de oud-Ajacied en ziet in hem een opvolger voor oud-PSV'er Marcelo. Daarvoor moet Lyon circa vijftien miljoen euro op tafel leggen.

Toekomst van Hoedt

Waar ligt de toekomst van Wesley Hoedt? Eerder gaf hij al te kennen dat hij ondanks de enorme concurrentie weer in beeld hoopt te komen bij het Nederlands elftal en daarvoor zal hij vermoedelijk moeten vertrekken bij Southampton, de ploeg die hem verhuurt aan Antwerp FC. Als hij beeld wil komen bij Oranje, zal hij in elk geval moeten vertrekken uit België. Een terugkeer naar de Eredivisie sloot hij eveneens niet uit. Maar volgens La Gazzetta dello Sport is hij aangeboden bij de Nederlandse enclave van Bologna, waar Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten al onder contract staan. Eerder maakte hij bij SS Lazio een uitstekende indruk in de Serie A, waardoor een terugkeer naar Italië lonkt.

Feyenoord wil door met Ié

Feyenoord is tevreden over de ontwikkeling van Edgar Ié. Hoewel hij in het begin een zeer onzekere indruk maakte bij de Rotterdammers en in de Europa League een aantal ongelukkige handsballen maakte, heeft hij na zijn hamstringblessure onder Dick Advocaat een prima indruk achtergelaten. Mede door het (mogelijke) vertrek van Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden hoopt Feyenoord de verdediger te houden. Trabzonspor heeft overigens ook plannen met hem, waardoor het zeer onzeker is waar zijn toekomst ligt, zo schrijft het Turkse medium Sabah. Voor een permanente overname zou Ié liefst drie miljoen euro moeten kosten, waardoor een huurtransfer de meest logische oplossing lijkt. Veel geld om te besteden heeft men in Rotterdam-Zuid namelijk niet voor permanente transfers. 

Brands wil Arias weer overnemen

Santiago Arias heeft nog geen potten kunnen breken bij Atlético Madrid. In twee seizoenen kwam hij tot 44 optredens, maar een vaste basisplaats kon hij niet veroveren. AS schreef deze week dat de Madrilenen open staan voor een vertrek van de Colombiaan en daar kwam [a,https://www.marca.com/en/football/spanish-football/2020/04/04/5e87b3a9ca4741a9528b45a9.html,_blank,Marca] later nog overheen dat Everton serieuze interesse heeft voor de back. Marcel Brands zou hem – net als in 2013 bij PSV – willen binnenhalen. Destijds kwam hij over van Sporting Portugal en ontwikkelde hij zich in Eindhoven zo goed, dat Atlético hem voor ruim elf miljoen euro overnam. Hoeveel hij nu moet kosten, wordt niet genoemd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen