Excelsior Moeskroen en KV Kortrijk denken aan fusie

17 april 2020, 09:50

Komt er een nieuwe club in de Belgische Pro League? Excelsior Moeskroen en KV Kortrijk praten over een fusie, bevestigen de clubbazen aan Het Laatste Nieuws. "Iedereen weet dat er te veel clubs zijn in de regio", aldus Patrick Declerck, voorzitter van Moeskroen.

Net als Declerck ziet ook Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns heil in een fusie. "Het zou enkel het voetbal ten goede komen. Vooral de jeugdwerking is daarbij belangrijk. Dan hebben we een veel grotere regio om in te werken en kun je veel betere infrastructuur aanbieden. Supporters hoeven zich niet ongerust te maken. Als er een fusie komt, dan wordt er in Kortrijk gevoetbald", zei hij vrijdagochtend bij Radio 1.

Moeskroen werd onlangs een licentie voor profvoetbal geweigerd, maar daarvoor was de club al in gesprek met Kortrijk. Mogelijk zal ook Roeselare, dat eveneens geen proflicentie kreeg, deel uitmaken van de fusieclub. Zowel Moeskroen als Roeselare heeft nog wel een beroep lopen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen