Sporre: "De KNVB staat voor de grootste uitdaging ooit"

23 april 2020, 08:55

De KNVB, clubs en andere betrokkenen komen vrijdag samen om te bespreken hoe het Eredivisie en Eerste Divisie-seizoen wordt geëindigd. Welke beslissing er ook wordt genomen: een aantal clubs zal worden benadeeld. "De KNVB staat voor de grootste uitdaging ooit", aldus Gaston Sporre in de donderdageditie van De Stentor.

De oud-voorzitter van PEC Zwolle noemt de problematiek 'ontzettend ingewikkeld'. "Er moeten harde maatregelen worden getroffen. In tijden van crisis geldt het credo 'als de slager praat dan zwijgen de worsten.' Zeist kan niet iedereen tegemoet komen. Met verdeelde rechtvaardigheid beland je in een poel van ellende", zegt hij.

De KNVB moet moeilijke beslissingen nemen over de verdeling van de Europese tickets en promotie/degradatie. Volgens het Algemeen Dagblad staat het al zo goed als vast dat de Eredivisie komend seizoen niet uit twintig clubs bestaat, waardoor óf ADO Den Haag en RKC Waalwijk worden teruggezet, óf SC Cambuur en De Graafschap promotie door de neus wordt geboord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen