Seuntjens vindt KNVB 'niet fair', De Jong opvallend mild

27 april 2020, 19:40

Niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst hebben prominenten van De Graafschap en SC Cambuur hun zegje gedaan over afgelopen vrijdag, toen de KNVB besloot om beide clubs niet te laten promoveren naar de Eredivisie. De Graafschap-aanvoerder Ralf Seuntjens was in ieder geval niet te spreken over de handelswijze van de voetbalbond, zo bleek in Algemeen Dagblad.

De aanvaller vermoedt dat er meer speelt binnen de KNVB. "Er moet iets anders achter zitten. Wat? Geen idee, werkelijk geen idee. Wat voor mijn in elk geval vaststaat is dat er genoeg argumenten aan te voeren zijn waarom Cambuur en De Graafschap horen te promoveren." De bond besloot vrijdag echter anders, tot woede van benadeelde ploegen. "Als je honderd voetbalkenners zou vragen of Cambuur en De Graafschap het verdienen om te promoveren, zullen er negentig volmondig 'ja' zeggen. Toch blijven we in de Eerste Divisie. De KNVB heeft niet fair gehandeld."

Henk de Jong mild

Dit weekend liet SC Cambuur-trainer Henk de Jong tegenover de NOS en de BBC al weten het een belachelijke beslissing te vinden. Hij noemde het zelfs de grootste schande uit de Nederlandse sport. Daar kwam hij tegenover het AD wat op terug. Er zijn volgens De Jong namelijk situaties geweest waar het Nederlandse voetbal meer benadeeld werd.

De 12-1 overwinning van Spanje op Malta in 1983 bijvoorbeeld, waardoor Nederland het EK van 1984 misliep. En de recentere 4-4 van Ajax bij Chelsea, met de twee rode kaarten van Daley Blind en Joël Veltman. "Goh, dat was ook niet normaal, die wedstrijd in Londen. Ik moet bekennen: dat waren nog iets grotere schandalen dan wat ons deze week is overkomen." Toch begrijpt hij zijn eigen uitbarsting. "Ik was emotioneel. Logisch, lijkt me, als je een jaar met z'n allen keihard werkt, zó ver voorstaat op de rest en vervolgens hoort dat alles voor niets is geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen