Verstraete komt in statement terug op gevoelig interview

3 mei 2020 – 1.FC Köln is zondag met een opmerkelijk statement naar buiten gekomen: de Duitse Bundesligaclub gaat in op het interview dat middenvelder Birger Verstraete gaf over het mogelijk opstarten van de Bundesliga na de coronastop. Hij liet zich in niet mis te verstane woorden uit dat hij dat geen goed idee vindt. Op die woorden komt hij gedeeltelijk terug.

Verstraete komt in statement terug op gevoelig interview

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat doet hij in het statement van de Duitse middenmoter. "Ik vertelde over de persoonlijke zorgen die ik had (zijn vriendin is hartpatientie, red.). Daarbij drukte ik me op sommige momenten verkeerd uit, waardoor ik soms een dubbelzinnige indruk wekte, waar ik spijt van heb. In plaats van een interview te geven uit emotie, had ik contact moeten opnemen met onze clubarts, die had mijn vragen beantwoord en uitgelegd", aldus Verstraete, die zich naar eigen zeggen wél 'veilig en comfortabel' voelt bij de club. 

Lees ook: 1.FC Köln-speler Verstraete hervat liefst niet: "Onverantwoord"

"Het was niet mijn bedoeling om de autoriteiten of 1.FC Köln de schuld te geven. Ik blijf mijn uiterste best doen om te trainen en spelen en wil het seizoen graag in Keulen afmaken." Zijn vriendin keert vanwege haar hartproblemen wel terug naar België en blijft daar voorlopig. Het statement van Verstraete is anders dan hij eerder deed, toen hij doorvoetballen nog als 'onverantwoord' bestempelde. Zijn woorden zijn niet verkeerd geïnterpreteerd, aangezien het om een gesproken interview ging. 

Bij de Duitse middenmoter werden vrijdag drie besmettingen van het coronavirus geconstateerd, desondanks gaat de groepstraining gewoon door. Toch laat 1.FC Köln weten dat het zorgvuldig en volgens de voorschriften heeft gehandeld. Op basis daarvan is besloten dat de groepstraining wel kan worden hervat bij de club.

Reacties

Bundesliga

gerelateerd