Siem de Jong positief over 'Disney-plan': "Geen slechte oplossing"

22 mei 2020, 11:13   Bijgewerkt: 22 mei 2020, 12:33

Ook in de Verenigde Staten worden er opties bekeken voor het afmaken van de Major League Soccer. De competitie-organisator heeft de clubs voorgesteld om alle ploegen naar Orlando (Florida) te halen en daar de duels zonder publiek te spelen. Op het Disney-sportcomplex en in andere stadions ter plaatse moeten dan de duels worden afgewerkt. Siem de Jong is er wel positief over.

De Nederlander staat onder contract bij FC Cincinnati, waarvoor hij door de coronacrisis nog niet kon debuteren. De spelers, coaches en ondersteunend personeel zouden met meer dan duizend personen in een groot resort verblijven, in de buurt van Disney World. De ploegen gaan trainen en oefenwedstrijden spelen bij het ESPN Wide World of Sports, dat vlak bij is. ESPN gaat hiermee akkoord, omdat het een van de uitzenders van de MLS is. Orlando is een van de plekken in Amerika waar het coronavirus een stuk heviger is uitgebroken dan in de rest van het land.

De Jong staat niet negatief tegenover het plan. "Volgens mij is het niet onveilig. Ze willen veel gaan testen", zegt De Jong in gesprek met de Volkskrant. "Ik heb begrepen dat er specialisten bij zullen zijn. Het lijkt me eerlijk gezegd geen slechte oplossing." Wel heeft hij een duidelijke voorwaarde. "Wat ik niet zie zitten is dat gezinsleden niet mee mogen, volgens de plannen die er nu liggen. Ik kan mijn vrouw en kinderen niet twee maanden achterlaten. Alleen als ze mee kunnen, wil ik daar spelen."

Bij Cincinnati krijgt de Nederlander te maken met de nieuwe coach Jaap Stam. Hij staat te popelen om in actie te komen. "Dat is waarom ik hier naartoe ben gekomen. Omdat ik het miste om wedstrijden te spelen. Bij Ajax was dat moeilijker door de concurrentie. Hier is de kans groot dat ik zal spelen. Uiteindelijk is dat waar je het plezier uithaalt."

Welke clubs pakken dit weekend de meeste punten in de Bundesliga?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen